Dzięki chester121 ale dalej klops.Ten numer PBT-GF30 niby jest i u mnie , ale numery z drugiej strony przepływki są całkowicie inne.No i właśnie czy te numery coś dają? czy tylko może są fabryczne? Zgłupieć można i kogo się w tej kwesti spytać to już nie mam głowy.Wiem że truje du.. z tymi posranymi numerkami ale jak by mi to dało z 5KM to może warto by było troszkę potruć :szeroki_usmiech
autoryzowana naprawa blach-lakier. gdzie w reg. górnego śl?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
autoryzowana naprawa blach-lakier. gdzie w reg. górnego śl?
Witam!
Niestety muszę dokonać naprawy blacharsko - lakierniczej (małe zdarzenie na parkingu). Ze względu na gwarację chciałem jej dokonać w aso. Czy ktos z was moze polecić którąś z aso w regionie Górnego Śląska? Myślałem o dokonaniu tej naprawy u Śliwki w K-cach ale kolega mi to odradza, ponieważ "słyszał" o nierzetelności tej aso (bez podania szczegółów).
Please, help me!
Pozdr
-
-
śliwke omijaj szeeeeeroookim lukiem. Lepiej w salonie ktory nie jest w posiadaniu sliwki :!:
Oto namiary na nich:
P.H.U. M&M Marszałek
ul. Makuszyńskiego 70/72
42-200 Częstochowa
tel. 034 / 372 03 15
fax. 034 / 372 03 15 w 116
Noma Auto
ul. Leśna 2
42-600 Tarnowskie Góry
tel. 032 / 384 20 02
fax. 032 / 384 29 07
Lalki to ulubione zabawki wszystkich małych dziewczynek. Na stronie noma-auto.pl znajdziesz wiele Lalki w niskiej cenie i dobrej jakości!
Auto - Centrum , Bogusław Piec
ul. Krasickiego 142
42-300 Myszków
tel. 034 / 313 49 08
fax. 034 / 313 49 08
Cena domeny: 10000 PLN (do negocjacji). Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
AUTO PROFIL Sp. j.
al. Józefa Piłsudskiego 58
41-303 Dąbrowa Górnicza
tel. 032 / 260 19 66
fax. 032 / 260 00 49
Cena domeny: 250 PLN (do negocjacji). Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
Auto Lellek Plus
ul. Portowa 2
44-100 Gliwice
tel. 032 / 335 63 00
fax. 032 / 335 63 04
Dealer marek Porsche, Audi, Volkswagen, SKODA, SEAT oraz CUPRA. Firma numer 8 w Polsce pod względem sprzedaży samochodów nowych.
AUTO-PARTNER Sp. z o.o.
ul. Obrońców Westerplatte 29
41-710 Ruda Śląska
tel. 032 / 344 72 00
fax. 032 / 344 72 22
Auto-Centrum Zbigniew Kierat
ul. Begonii 12
43-100 Tychy
tel. 032 218 04 13
fax. 032 780 30 30
MARGO Auto Salon
ul. Wodzisławska 201
44-218 Rybnik
tel. 032 / 424 81 07
fax. 032 / 424 86 66
Welm Centrum Sp. j.
ul. Katowicka 77
43-200 Pszczyna
tel. 032 / 44 93 666
fax. 032 / 44 84 430
M.P.U.H. AUTOKOZA Jacek Korczyk
ul. Legionów 55
43-300 Bielsko-Biała
tel. 033 / 816 17 18
fax. 033 / 829 31 01
Welm Centrum Sp. j.
ul. Sarni Stok 1
43-300 Bielsko-Biała
tel. 033 / 811 04 44
fax. 033 / 812 43 18
Komentarz
-
-
[quote="nico21"]śliwke omijaj szeeeeeroookim lukiem. Lepiej w salonie ktory nie jest w posiadaniu sliwki :!:
Ok. A zatem wszystko - byle nie śliwka?! A zatem stawiam na tych:
AUTO-PARTNER Sp. z o.o.
ul. Obrońców Westerplatte 29
41-710 Ruda Śląska
tel. 032 / 344 72 00
fax. 032 / 344 72 22
Czy ktoś coś przeżył nieprzyjemnego lub przyjemnego z ich strony w kwestii napraw blacharsko lakierniczych?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21Noma Auto
ul. Leśna 2
42-600 Tarnowskie Góry
tel. 032 / 384 20 02
fax. 032 / 384 29 07
www.noma-auto.pl
Nie wiem na pewno ale chyba nie mają autoryzacji,a i w gazecie byli opisani przez dziennikarzy ktorzy dali samochod do przegladu.Powiedziano im ze wymieniono swiece i cos tam jeszcze,a tego nie zrobiono.Jaro
Komentarz
-
-
Mam tylko nadzieję, że nie naprawiają Skody w ASO Zabrze, nowa wspaniała lakiernia skody, więc proponuję się zapytać. Jezeli tak to powiedz - DZIĘKUJĘ NIE.
Mi schodzi lakier po ich malowaniu, a jakośc wykonania jest poprostu straszna.
:evil: :evil: :evil: :evil:"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jlupinonico21 napisał/a:
Noma Auto
ul. Leśna 2
42-600 Tarnowskie Góry
tel. 032 / 384 20 02
fax. 032 / 384 29 07
Lalki to ulubione zabawki wszystkich małych dziewczynek. Na stronie noma-auto.pl znajdziesz wiele Lalki w niskiej cenie i dobrej jakości!
TO TEZ OMIJAJ Z DALEKA.
Nie wiem na pewno ale chyba nie mają autoryzacji,a i w gazecie byli opisani przez
dziennikarzy ktorzy dali samochod do przegladu.Powiedziano im ze wymieniono swiece i cos tam jeszcze,a tego nie zrobiono."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
omijaj wszystkie aso
straszną tandete tam robią
lepiej bym w garażu zrobił niż ci w aso robią
dużo aso nie ma swoich lakierni tylko zlecają pośrednikom np.
EuroCar Bogusław Bogacki, Kalety ul. Kościuszki 15 ( wiekszosc tam pracuje praktykantów i ludzi z przypadku)
Auta z dąbrowy i sosnowca są tam zawożone, wcześniej chyba też śliwka tam robił
Skoda za naprawe ściąga majątek natomiast auta są robione najtańszym kosztem ( bez podkładów, najtańsze materiały, brak zabezpieczeń korozyjnych, zgodnie z hasłem: to ma jeżdzić)
Sam kiedyś oddałem auto do już nie istniejącej aso bieńkowski w dąbrowie g.
na ścianie same medale dla lakierników a naprawa katastrofa
odcień inny, zderzak malowany bez podkładu, szyby,koła, podszybie ubrudzone lakierem, krawędzie błotnika nie malowane, lakier szorski i pełno w nim zanieczyszczeńSeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Właśnie jestem po rozmowach z serwisem Auto-Partner z Rudy Śl. Okazało się, że roboty blacharsko - lakiernicze są tak naprawdę wykonywane w serwisie seata - Hatlapa w Bytomiu ul. Żołnierska 72. Kol. Luca juz nieco mnie uspokoił, ze swoją robote wykonują dobrze - ale ja znowu chciałem zadać swoje standardowe pytanie: Czy ktos z szanownych forumowiczów zlecał wykonanie robót blach-lak. serwisowi seata HATLAPA w Bytomiu i jakie są jego opinie w kwestii wykonanych robót?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Ja Ci polece tam, gdzie sie serwisuje, w Tychach, obsluga da rade, wiedza, co gdzie podlaczyc (czasami :P) z blacharnio-lakierni tez korzystalem (coprawda tylko z pierdoolka), ale jestem ogoolnie zadowolonyAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21Welm Centrum Sp. j.
ul. Sarni Stok 1
43-300 Bielsko-Biała
tel. 033 / 811 04 44
fax. 033 / 812 43 18
www.welmcentrum.plPowered by VSI PRINS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudexWłaśnie jestem po rozmowach z serwisem Auto-Partner z Rudy Śl. Okazało się, że roboty blacharsko - lakiernicze są tak naprawdę wykonywane w serwisie seata - Hatlapa w Bytomiu ul. Żołnierska 72.Jaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26omijaj wszystkie aso
straszną tandete tam robią
lepiej bym w garażu zrobił niż ci w aso robią
dużo aso nie ma swoich lakierni tylko zlecają pośrednikom np.
Skoda za naprawe ściąga majątek natomiast auta są robione najtańszym kosztem ( bez podkładów, najtańsze materiały, brak zabezpieczeń korozyjnych, zgodnie z hasłem: to ma jeżdzić)
FAKT KASE NABIJĄ do granic a najbardziej mnie bolało to, że w jednym przypadku mieli otwarty rachunek bez ograniczeń - koszty ponosił ubezpieczyciel no i właśnie rachunek był zaje.... a robota też zaje.... zje..... sorrki uniosłem się. To było w ASO w Toruniu - AutoZłomańczuk - zapamiętałem tą nazwę choć byłem tam tylko raz i mieszkam 450 km od nich...
Co do Górnegośląska osobiście zawiodłem się na LELLKU ale w Opolu - żenada /też nie mają swojej lakierni. Co do Gliwic nie mam zdania. Jestem z Opola.
Nie polecam też ASO z Krakowa - Zakopianka - nie umieli nawet dokręcić tapicerki.1.9 TDI (serial) Edycja: Mint Tour
CB: PRESIDENT HARRY + Midland ML 145 (Magnes) + DIESEL #4-32
NAVI: PDA HP hw6519 / TyTN II + AUTOMAPA 5.0.7
AUDIO: STREAM (oryg) + standard speakers
Komentarz
-
-
Co do malowanie w WELMie to wiem po sobie. Czas realizacji nawet znosny, glowny problem to byl rzeczoznawca, ktory wiecznie nie mial czasu, az po jednym telefonie znalazl go natychmiast. Elementy plastikowe pomalowane dosc cienka warstwa (zderzak) widze to po porownaniu rys na nowym i starym. Blotnik ma takiego lekkiego baranka, ale po kilku myciach praktycznie zniknelo, sadze ze jakby przepolerowac cale auto to nie bedzie sladu i najwazniejsze: nie odpada farba, co jak zobaczylem u Luki to zaczalem sie smiac co za partacz to robil
Komentarz
-
-
no ja WELMA nie wspominam najlepiej, mialem wymieniany i malowany zderzak w feli, po ponad roku mialem pelno bialych odpryskow, po kilku latach to wygladalo to o zgroza. Moja ciotka sie zemnie nabijala ze napotykam same opancerzone muchy na drodze :evil: ....
Fakt ze bylo to z 7lat temu, ale niespak spartolonej roboty pozostal.Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o Śliwkę to wszyscy mają rację, totalna porażka. Tylną klapę robili mi sześć razy i dalej jest ten sam problem, głównym szefem lakierni jest niejaki pan G.......ł niezła popierduła,kiedyś był tylko podwykonawcą, a teraz awansował (unikać go z daleka)próbuje zawsze zwalić winę na właściciela pojazdu, a to złe środki do mycia, nieprawidłowe otwieranie klapy itp. choć sam odwalił niezłą fuszerkę. Byle jak po najmniejszych kosztach, szybko, niestaranie i zawsze uszkodzą coś innego. Wszytkie samochody u Śliwki robione są w Zabrzu, bo mają nową lakiernię. Ja się z nich wyleczyłem. Jak obdarłem próg to zawiozłem do Tychów i byłem bardzo zadowolony, nawet zaproponowali mi samochód zastępczy choć wrtość naprawy była mała bo 150 zł
Komentarz
-
-
Re: autoryzowana naprawa blach-lakier. gdzie w reg. górnego
Zamieszczone przez dudexWitam!
Niestety muszę dokonać naprawy blacharsko - lakierniczej (małe zdarzenie na parkingu). Ze względu na gwarację chciałem jej dokonać w aso. Czy ktos z was moze polecić którąś z aso w regionie Górnego Śląska? Myślałem o dokonaniu tej naprawy u Śliwki w K-cach ale kolega mi to odradza, ponieważ "słyszał" o nierzetelności tej aso (bez podania szczegółów).
Please, help me!
Pozdr
Komentarz
-
-
Re: autoryzowana naprawa blach-lakier. gdzie w reg. górnego
Zamieszczone przez FeryZamieszczone przez dudexWitam!
Please, help me!
Pozdr
robiłem auto w ASO 3x - jak pisałem powyżej... po tych naprawach maiłem gwarancję na blachę następująco:
- pas przodu nadkola, maska - gwarancja 1 rok ASO AutoZłomańczuk z Torunia tfuuuu,
- prawe drzwi przód i tył - 1 rok Auto Salon LELLEK Opole
na resztę co zostało SKODA AUTO POLAND wg. warunków gwarancji z dnia zakupu
Po Złomańczuku z Torunia jak chciałem to reklamować w Opolu u Lellka - myśląc jak kolega - jedna MARKA , Autoryzowany ASO - jedna gwarancja, tp powiedzieli mi, że mogą to poprawić ale muszę im sam zapłacić i rozliczyć się ze ZŁOMAŃCZUKiem ... bo gwarancja na naprawę blacharską w ASO nie jest równoważna gwarancji SKODY tj. osobna gwarancja na to co zostało złożone w fabryce i przyjechało jako nowy samochód (zgodnie z kartą gwarancyjną jaką dostałeś przy zakupie - X lat na blachę) a osobo na to co zostało w naprawione w ASO za co odpowiedzialnosć z tyt. gawrancji przejmuje ASO wykonujące naprawę czyli na te roboty obowiązuje standardowa roczna gwarancja - chyba, że gwarant stanowi inaczej a gwaranten na naprawianą blachę jest ASO, które naprawia...
Naprawy w ramach ASO nie podlegają warunkom gwarancji wyynikającym z karty gwarancyjnej - są to 2 różne gwarancje.
Dla tych co nie wiedzą a cieszą się myślą na 12letnią gwarancję na blachę (perforację) - owszem masz ją jak co roku przez te 12 lat jeżdzisz na inspekcję wewnętrznych przestrzeni konstrukcji (wizualna inspekcja mikrokamerką sprawdzającą stan blachy zabezpieczenia antykorozyjnego od wewnątrz)
Dużo osób jeżdzi na "obowiązkowe przeglądy"do ASO SKODY przez 2 lata - wtedy gdy jest gwarancja "mechaniczna" bo boi się problemów z tytułu egzekwowania "gwarancji mechanicznej" jak nie będzie jeżdzić. Widomo jak potem jest w ASO mówią, że nie było Pana w ASO nie wiadomo co kto robił itp itd.
OK 2 lata ludzie jeżdzą, potem kończy się gwranacja mechaniczana - OK, skończyła się gwarancja mechaniczna to olej zmienię u Pana Kazka, zmienię sam itp itd. - przestają jeżdzić do ASO i w tym momencie nie będą w stanie (bez prawnika) skorzystać kiedykolwiek z tak ogólnie głośnej 12letniej gwarancji na blachę jaką chwali się VAG ....
By nie było niejasności - nie promuję wizyt w ASO - sam bym do nich nie jezdził ale auto mam firmowe i wymaga tego ode mnie firma.
Niestety nie spotkałem jeszcze ASO, które bym chwalił... a nie byłem wtedy wymagający (teraz już jestem bo sami mnie tego nauczyli)
Dla mnie jest pewne - wymagaj póki możesz i bez żenady - zapłaciłeś za to więc wymagaj. Oni - ASO - nie mają wątpliwości - kroją na bezczelnego - ile wlezie ....
Ostatnio jak rozwaliłem swoją skodzinę to jeszcze dobrze nie wjechałem na ASO już wiedziałem - że auto jest do kasacji .... Cytująć: Ile lat ma auto - dwa, do tego wiedział, że atp serwisowane u nich (flota), auto zadbane w dobrym kolorze, 1.9 TDI - cutując "Ojjojoj ... to chyba będzie kasacja... Nie było tak rozbite tylko niby wartość naprawy przekraczała 70% wartości samochodu - wpadł mi pod samochód akumulator zasilający światła awaryjne na robotach drogowych- wywaliły poduszki, no i wspomniany akumlatorek trochę pobujał się po wnętrznościach za plastikową osłoną silnika
...
Do tego - zmowa z PZU i "panami partnerami PZU" w czasie licytacji rozbitego samochodu... no i była KASACJA.
Potem nie zdziwilem się wcale jak obejrzałem w TV reporaż o tym jak SKODA sprzedaje naprawiane samochody w salonach jako nowe ...
Do czego zmierzam - Przeczytaj gwarancję, owszystko pytaj - nawet jakby cię mieli znienawidzieć bądż pewien, że wszystko rozumiesz. Wszystko co Ci obiecują ma być na piśmie.
Odbierasz auto wszystko sprawdzasz zanim co kokolwiek podpiszesz a zazwyczaj jest odwrotnie: cytat "no naprawiliśmy, proszę pokiwtować odbiór - tu są kluczyki" i jesteś sczęściarzem jak do tego usłyszysz .. " i pójdziemy obejrzeć auto"... a potem nawet jak się niedogadacie to podpis kwitujący jest już na druczku...chcesz to idż do sądu...
SKODA - moim zdaniem, mocno się zmieniała na fal sukcesów sprzedaży tej marki - jest tak duży popyt, że nie szanują klientów.1.9 TDI (serial) Edycja: Mint Tour
CB: PRESIDENT HARRY + Midland ML 145 (Magnes) + DIESEL #4-32
NAVI: PDA HP hw6519 / TyTN II + AUTOMAPA 5.0.7
AUDIO: STREAM (oryg) + standard speakers
Komentarz
-
Komentarz